Србија и Балкан

Абазовић: Саслушати Зорана Лазовића у случају убиства Душка Јовановића

Убиство главног и одговорног уредника листа "Дан" највећи тег око врата правде у Црној Гори, каже Абазовић
Абазовић: Саслушати Зорана Лазовића у случају убиства Душка Јовановића© Milos Tesic/ATAImages

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић позвао је надлежног тужиоца у случају убиства Душка Јовановића да саслуша Зорана Лазовића у вези са тим.

Абазовић је нагласио да одговорно тврди да ће откривање и процесуирање убица Душка Јовановића и његових налогодаваца покренути политички земљотрес у Црној Гори и многе ствари које су се десиле непосредно пре и после тог немилог догађаја бити много јасније за надлежне органе.

Како се наводи у саопштењу ГП УРА, он је казао да државним органима стоји на располагању уколико може да буде од користи.

Оцењује да је убиство главног и одговорног уредника листа "Дан" највећи тег око врата правде у Црној Гори.

Из УРЕ су истакли да је Абзовић позвао ову већину да погледа записнике Већа за националну безбедност када је он њиме председавао, "а на тему случаја убиства Душка Јовановића, да ураде исто, затраже међународну подршку и позову ФБИ да им помогне."

"Позивам их да пошаљу и ДНК налазе поново у Висбаден, зато што се сумња да су подаци који су тада послати заправо ДНК особа које никакве везе са убиством нијесу имали, а све са циљем да се заташка и осујети сазнавање истине о убицама и налогодавцима", закључио је Абазовић.

image