Србија и Балкан

Абазовић: Ђукановић се плаши супер финала хапшења

Поруке које је упутио Ђукановић су вероватно претеће и то према тужилаштву, судству и политичким конкурентима, каже Абазовић
Абазовић: Ђукановић се плаши супер финала хапшења© R.R./ATAImages

Мило Ђукановић се плаши најаве супер финала хапшења, каже бивши црногорски премијер Дритан Абазовић.

Коментаришући недавни интервју некадашњег првог човека Црне Горе у којем је реаговао на хапшење некада блиских људи њему, Абазовић каже да су поруке које је упутио вероватно претеће и то према тужилаштву, судству и политичким конкурентима.

"Ђукановић је сличне ствари радио и раније, не може се оспорити да је он то вешто радио у свом политичком животу, међутим, све је мање оних који се таквих порука плаше", рекао је Абазовић.

Он је напоменуо да је Црна Гора данас другачија него пре 30. августа 2020. када је Ђукановићева странка смењена са власти.

"Није све једноставно, постоје изазови, имамо још много тога да урадимо када је у питању правда, али дефинитивно је дух изашао из боце и ствари ће се одвијати у једном правцу када имамо много већу дистрибуцију правде него што смо имали", поручио је Абазовић.

Он је оптужио владајући Покрет Европа сад да користи исте оптужбе и тактике које је користио ДПС против њега.

Говорећи о хапшењу Миливоја Катнића и Зорана Лазовића, рекао је да у томе нема реваншизма.

"За ове људе се дуго знало или се сумњало да да раде неке нелегалне активности. Имали су заштиту власти и од тог истог тужилаштва, па и од бившег председника и премијера државе. Ми смо омогућили да институције раде свој посао", рекао је он.

image
VV inauguration
banner