Србија и Балкан

Куртијева полиција малтретирала Србина: Питали га да ли је Лепосавић Србија или "Косово"

Полицајци му на енглеском језику поручили да мора да промени возачку дозволу јер није валидна
Куртијева полиција малтретирала Србина: Питали га да ли је Лепосавић Србија или "Косово"www.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

На магистралном путу Северна Митровица-Рашка рано јутрос патрола полиције тзв. Косова коју су чинили припадници албанске националности зауставила је возило којим је управљао В. Р и од њега захтевали да се изјасни да ли је "Лепосавић Србија или Косово", пише Косово онлајн.

В.Р. је за поменути портал изјавио да је заустављен на скретању за Бањску, а патрола се састојала од три припадника - два мушкарца и једне девојке који су причали на албанском језику.

"Зауставили су ме и најпре ми рекли да возим ауто са нелегалним таблицама јер је аутомобил регистрован на КМ. Затим су ме питали одакле сам и када сам рекао да сам из Лепосавића питали су да ли је то у Србији или на Косову. Када сам рекао да је Србија, они су ме попреко погледали, па сам додао да се Лепосавић налази на Косову", рекао је В. Р.

Додао је да су му полицајци на енглеском језику поручили да мора да промени возачку дозволу, јер, како тврде, није валидна.

Откако су припадници српске заједнице напустили привремене приштинске институције, полиција такозваног Косова није била у већој мери приметна на северу, осим специјалних јединица који су вршили претресе возила у близини административних прелаза.

Инцидената већ било - народ у страху

Наш народ на Косову и Метохији живи у страху због потеза привремених институција у Приштини и полиције. Влада тзв. Косова, на челу са Аљбином Куртијем, и речима и делима показује да им је једини циљ малтретирање Срба.

Сличан инцидент догодио се у октобру, када су припадници тзв. косовских специјалних полицијских снага у општини Зубин Поток зауставили 20-годишњег младића Н.Т кога су током претреса више пута ударили по глави и ногама.

Косово онлајн тада је јавило да су три припадника специјалне јединице током претреса тражили од младића да се окрене према аутомобилу и да рашири руке и ноге, што је он учинио, а након тога су га више пута ударили по ногама, а један од њих и неколико пута у главу.

Подсетимо, Курти је раније ове недеље и сам признао да "дијалог са Србијом није међу његова три приоритета".

Изјавом да "од 33 споразума донета у Бриселу никада није прихватио оснивање Заједнице српских општина" премијер лажне државе показао је да, и готово десет година након потписивања Бриселског споразума, нема намеру да испуни једну од његових кључних одредби.

image
VV inauguration
banner