Србија и Балкан

Вучић разговарао са Орбаном: Честитао сам му још једну победу коју је остварио у Мађарској

Настављамо пријатељску сарадњу, која за наше две земље и регион гарантује мир, стабилност и просперитет, навео је председник Србије у честитки
Вучић разговарао са Орбаном: Честитао сам му још једну победу коју је остварио у Мађарској© Milos Miskov/Anadolu Agency via Getty Images

Председник Србије Александар Вучић саопштио је јутрос да је у дугом и садржајном телефонском разговору честитао мађарском премијеру Виктору Орбану "још једну победу, коју је остварио у Мађарској" и да пријатељска сарадња за наше две земље и регион гарантује мир, стабилност и просперитет.

"Дуг и садржајан телефонски разговор са мађарским премијером Виктором Орбаном. Честитао сам му још једну победу, коју је остварио у Мађарској. Настављамо пријатељску сарадњу, која за наше две земље и регион гарантује мир, стабилност и просперитет", навео је председник Србије на Инстаграму.

Премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио је да су Мађари на изборима за Европски парламент (ЕП) показали да ће казнити оне који "у Бриселу раде против своје домовине" и да су "послали јасну поруку да желе мир".

Орбан је, на скупу своје странке Фидес и њених коалиционих партнера Демохришћанске народне странке (КДНП), казао да су победили и на једним и на другим изборима, преноси МТИ.

"Да сумирамо резултате избора за ЕП, можемо да пошаљемо телеграм Бриселу у којем пише стоп миграцијама, стоп роду, стоп рату, стоп Сорошу, стоп Бриселу", рекао је Орбан.

image