Србија и Балкан

Кушнер: Импресиониран сам живахношћу и развојем Београда

Зет бившег председника САД Доналда Трампа је навео занимљиве податке о Србији, међу којима је и да је раст БДП-а Србије од 4,7 одсто у првом кварталу ове године био најбржи раст БДП-а у еврозони, да је туризам у Србији порастао за 79 одсто, да Београд сада има 22 ресторана које препоручује Мишелин и да је домаћин Експoа 2027. године
Кушнер: Импресиониран сам живахношћу и развојем БеоградаGetty © Pool / Pool

Зет бившег председника САД Доналда Трампа, Џаред Кушнер написао је на Инстаграму да је посетио Београд и да је био импресиониран живахношћу и развојем града.

Он је објавио новa идејна решења о томе како би требало да изгледа комплекс Генералштаба.

Кушнер је навео занимљиве податке о Србији, међу којима је и да је раст БДП-а Србије од 4,7 одсто у првом кварталу ове године био најбржи раст БДП-а у еврозони, да је туризам у Србији порастао за 79 одсто, да Београд сада има 22 ресторана које препоручује Мишелин и да је домаћин Експоа 2027. године.

"Србија је снажно подржала Израел, посебно током овог недавног сукоба", написао је Кушнер.

Према његовим речима, овај пројекат ће унапредити Београд на његовом путу у веома светлу будућност, уз одавање почасти његовој прошлости укључивањем меморијалног центра бомбардовању 1999. године, заједно са музејeм који ће одати почаст историји зграде.

"Београдски таленти, финансијска стабилност, инфраструктура и квалитет живота чине град невероватно узбудљивом дестинацијом'", истакао је Кушнер и завршио пост речју "Живели!", на српском језику.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у среду са Џаредом Кушнером, коме је, како је рекао, са поносом показао наш главни град и изложио неке од планова за његов још бржи раст.

Како је Вучић објавио на инстаграм налогу "будућностсрбијеав", представио је Кушнеру визију Београда као светске метрополе, чији је космополитски дух одувек привлачио људе из свих крајева света.

"Кушнер је мени представио пројекат за велелепни хотел у Београду који ће допринети да наша престоница постане центар овог дела света, који ће се на глобалној мапи позиционирати као незаобилазна дестинација и пожељно седиште за највеће корпорације, универзитете и међународне институције, али и надахнуће за уметнике, научнике и надасве младе људе из свих крајева света", објавио је Вучић уз слику на којој су Кушнер и он, у пратњи сарадника, на тераси Председништва Србије.

"Такав Београд желимо да оставимо нашим будућим генерацијама", поручио је Вучић.

image