Србија и Балкан

Председник Општине Зубин Поток: Наоружани полицајци ногама отварали врата

Два службеника су у пратњи двојице полицајаца без објашњења прошли поред портирнице и ногом отворили иначе откључана врата просторије коју користи Општинска изборна комисија, изјавио је председник Општине Зубин Поток Срђан Вуловић
Председник Општине Зубин Поток: Наоружани полицајци ногама отварали вратаNone © Инстаграм/Зубин Поток инфо

Председник Општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је  да је понашање људи из Приштине који су са полицијом данас око 13 часова дошли у просторије Општинске изборне комисије било веома бахато и непрофесионално.

"Три блиндирана аутомобила дошла су испред општине. Два службеника су у пратњи двојице полицајаца без објашњења прошли поред портирнице и ногом отворили иначе откључана врата просторије коју користи Општинска изборна комисија. Ту је била наша службеница, која је била затечена читавом ситуацијом", изјавио је Вуловић за Косово онлајн.

Албанац из министарства за локалну самоуправу са новим службеником изборне комисије говорио је искључиво на албанском језику. У питању је заменик министра Аљбина Краснићија, иначе функционер Покрета Самоопредељење чији је лидер Аљбин Курти. 

Вуловић каже да су службеници беспотребно били бахати.

"Полицајац је преводио шта су они говорили. Рекао нам је да ће нови службеник ОИК радити овде сада од 8 до 16 часова свакога дана. Затим је ушао мајстор кога су довели и заменио је браву на вратима. После тога изашли су из зграде, сели у џипове и отишли. Они ће од сада бити у просторијама Изборне комисије Зубин Поток”, рекао нам је Вуловић и додао да је отисак ципеле једног од њих остао на вратима канцеларије.

Неколико Албанаца наоуружаних дугим цевима, који су очигледно били у пратњи, попело се на први спрат општинске зграде, пре него што су сви заједно изашли и напустили општину.

У међувремену, народ се окупио испред зграде.

"Непотребно је да овако поступају. То може да изазове непотребне инциденте. Ми смо реаговали мирно и нисмо хтели да наседнемо на провокације", истакао је Срђан Вуловић.

image
VV inauguration
banner