Свет

Експлозија у Сомалији: Најмање десет особа погинуло, 20 повређено (ВИДЕО)

У нападу бомбаша самоубице, уништено је десет аутомобила и оштећено неколико зграда код добро чуваног кварта у близини председничке палате
Експлозија у Сомалији: Најмање десет особа погинуло, 20 повређено (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Faisal Isse/Xinhua

У главном граду Сомалије, Могадишу, догодила се експлозија у близини ресторана, у којем се преносило финале Еуро 2024. Најмање десет особа је погинуло, а 20 повређено, преноси локална онлајн публикација "Гарове".

"У нападу бомбаша самоубице на кафић у главном граду Сомалије, најмање десет људи је погинуло, а 20 је рањено. Жртве напада били су гледаоци утакмице Шпанија-Енглеска на Европском првенства у фудбалу", навела је публикација на Иксу, позивајући се на локалну полицију.

Осим тога, уништено је десет аутомобила и оштећено неколико зграда код добро чуваног кварта у близини председничке палате, пренео је Ројтерс.

Агенција наводи да су милитанти групе Ал Шабаб преузели одговорност за напад рекавши да је циљ било место на којем се ноћу састају припадници безбедносних служби и запослени у влади.

Ова исламистичка група, која је некада владала већим делом Сомалије, годинама се бори да у тој земљи наметне своје строго тумачење ислама.

Исламски побуњеници су у последње две године, упркос том што су изгубили велике делове територије које су држали под контролом, често изводили нападе у Могадишу и другим деловима Сомалије, које контролише влада.

image