Свет

Нови снимак терористичког напада на куле близнакиње (ВИДЕО)

Видео, снимљен професионалном камером, објавио је јапански фотограф Кеи Сугимото

Јапански фотограф Кеи Сугимото објавио је на Јутјубу видео-снимак снимљен професионалном камером, који је детаљно забележио тренутак када су се куле близнакиње Светског трговинског центра срушиле током терористичког напада у Сједињеним Државама 11. септембра 2001. године.

"Снимио сам урушавање Светског трговинског центра 11.9.2001, са крова зграде Сент Маркс спејс у Њујорку камером Сони ВКС2000 са телеконвертером", написао је Сугимото.

На снимку се виде облаци црног дима који се дижу са кула, а затим како обе зграде падају.

У Сједињеним Државама, 11. септембра 2001. године, бомбаши самоубице терористичке организације Ал Каида отели су четири путничка авиона, од којих су два ударила на симбол Њујорка – куле Светског трговинског центра, а друга два – у Пентагон и, вероватно, у Белу кућу или главни град.

Сви авиони осим последњег постигли су своје циљеве. Четврти отети авион срушио се на поље у близини Шенксвила у Пенсилванији.

У том терористичком нападу погинуло је 2.977 особа, укључујући 343 ватрогасца и 60 полицајаца. Нису погинули само држављани САД, већ и 92 друге земље.

Тачније у Њујорку су погинуле 2.753 особе, у Пентагону - 184 особе, док је 40 страдало у Пенсилванији.

У нападима је убијено и 19 терориста, од којих су 15 били држављани Саудијске Арабије, двојица из Уједињених Арапских Емирата, један из Египта и један из Либана.

image