Свет

Бизарне гласине о Макрону и његовој жени: Зашто сви причају о брачном животу француског председника

Љубавни живот француског лидера тема је бројних теорија завере
Бизарне гласине о Макрону и његовој жени: Зашто сви причају о брачном животу француског председника© Photo by Chesnot/Getty Images

Председник Француске Емануел Макрон допутовао је у посету Србији, а са њим у Београд није дошла његова супруга Брижит која још од како је Макрон постао председник изазива интересовање и француске, светске, па и српске јавности.

Људи жељни сочних трачева никада нису имали разлога да завирују у спаваће собе рецимо, немачког канцелара Олафа Шолца који је са својом супругом, иначе колегиницом из света политике Бритом у браку 26 година, док скандале није могуће пронаћи ни у породичном животу кинеског лидера Си Ђинпинга чији брак са некада најпопуларнијом кинеском певачицом Пен Лијуан траје чак 37 година.

Али, нагађања о томе шта се дешава у Макроновом кревету – не престају ни након седамнаест година њиховог брака.

Главни разлог за то је чињеница да је Брижит Макрон од свог супруга Емануела старија чак 25 година. Француски председник имао је наиме, свега 15 година када се заљубио у своју удату учитељицу драме Брижит Озијер, тада четрдесетогодишњакињу чија су деца били његови вршњаци.

Што је још горе, заљубила се и она, а како прича француска чаршија, Емануелови родитељи су, да брука не би пукла, сина експресно послали за Париз надајући се да ће му тако избити бубе, па и старије жене из главе. Није успело, љубав је изгледа било немогуће угасити, па су тако Макрон и његова госпођа на крају ипак завршили заједно.

Проблем је, међутим, у томе што део светске јавности, скептичан према љубави двоје супружника са толиким јазом у годинама, тврди да Брижит - уопште није госпођа – већ господин.

Тако ће, већ почетком септембра суд одлучивати о судбини две жене које је Брижит Макрон 2022. године тужила за клевету јер су у децембру 2021. поставиле видео на Јутјуб у којем се наводи да је Емануелова супруга, раније била мушкарац по имену "Жан-Мишел". 

На друштвеним мрежама су тако прошириле гласине у којима се тврди да прва дама, бивша Брижит Троње, никада није постојала и да је њен брат Жан-Мишел променио пол и преузео тај идентитет. Шире се чак и трачеви да њен муж Жан Луј Озијер никада није постојао, те да Брижитина деца – нису њена.

Конзервативна америчка активисткиња и телевизијска водитељка Кендис Овенс каже да би могла да се клади у своју каријеру да је Брижит мушкарац.

"Сваки новинар или публикација који покушавају да одбаце ову истину одмах се могу идентификовати као естаблишмент. Никада у животу нисам видела нешто слично. Импликације су застрашујуће", рекла је она и позвала Брижит да ако жели да прекине гласине - може једноставно да објави фотографије из првих 30 година свог живота. Анализирајући једну од малобројних породичних фотографија Брижит као бебе, Овенсова је рекла да је она "пљунута" свој брат, те да су они заиста иста особа.

Гласине су, наводно, стигле и до краља Чарлса, па је тако уочено да се британски монарх, који увек љуби руке дамама, са Брижит само рукује.

Због свега је реаговао чак и Макрон, који је поручио да су "најгора ствар лажне информације и измишљени сценарији којима људи на крају поверују и узнемиравају вас, чак и у вашој интимности".

Најгора је ствар, ипак, што по кулоарима колају и бројне гласине о њему – можда баш у складу са причом да му је жена транссексуалац, круже трачеви да је он геј. Штавише, толико су биле гласне приче да му је дечко некадашњи председник Радио Француске Матје Гале, да су и један и други члан овог "пара" морали да реагују. Гале је тако рекао како је Емануел помало старомодан и уопште није његов тип, док је Макрон имао дипломатскији одговор.

"Они који желе да шире идеју да сам лажњак, да имам скривене животе или нешто друго, пре свега, то је непријатно за Брижит. Она дели цео мој живот од јутра до мрака и пита се како бих ја физички могао да урадим било шта", рекао је француски председник.

Ако људима неко каже да са Матјеом Галеом "водим двоструки живот, то је мој холограм, који је изненада побегао, али то не могу бити ја", уверавао је Макрон.

Француски председник, међутим, није једини светски лидер за кога се тврди да је оженио мушкарца - исте гласине кружиле су и за Барака Обаму, односно, теорије завере уверавају да је бивша прва дама Мишел Обама све време била - "први господин".

image