Свет

Макронова пасторка: И даље ме боли мајчина забрањена веза

Тифен Озијер каже за "Пари мач" да је нарочито била потресена због свог осрамоћеног оца, Андре-Луја Озијера који је био приморан да напусти породични дом 1994. године, иако се од Брижит развео тек 2006.
Макронова пасторка: И даље ме боли мајчина забрањена везаGetty © Nicolas Kovarik/IP3 / Contributor

Пасторка Емануела Макрона Тифен Озијер изјавила је да је и даље боли "забрањена љубав" мајке Брижит са њеним тадашњим учеником, а данас супругом, француским председником.

Озијер је први пут говорила за медије о мајчиној романси са 24 године млађим ђаком, а за "Пари мач" је описала кроз какве патње и срамоту је пролазила породица, осврнувши се и на бизарне гласине да је њена мајка рођена као мушко.

"Научила сам много о људској природи. То није било доба друштвених мрежа, али смо живели у малом провинцијском граду где се све знало", испричала је Озијер.

Она је имала 10 година када је сазнала да се њена мајка наставница виђа са учеником који похађа исти разред као и њена седамнаестогодишња сестра. Породица је живела у Амијену, Брижит је била наставница у елитној школи у том месту, удата и са троје деце, када се прочуло за аферу.

Њена ћерка (40) каже да су је напади, осуђивања и забадање ножа у леђа, учинили отворенијом и толерантнијом особом, преноси "Дејли мејл". Нарочито је била потресена због свог осрамоћеног оца, Андре-Луја Озијера који је био приморан да напусти породични дом 1994. године, иако се од Брижит развео тек 2006. 

"Пари мач" описује како је Тифен била дете када се догодио скандал, као и да је млади Емануел често звонио на врата њихове куће, а гласине су само расле. 

"Гласине које су, наравно, имале утицаја на троје деце", каже Озијер и додаје да су оговарања о забрањеној вези била ужасна за сву децу, укључујући и њеног брата Себастијена који је тада имао 19 година.

Озијер, која је адвокат и живи с породицом у Калеу, рекла је да су је повредиле и гласине које су ширене на друштвеним мрежама да је њена мајка рођена као мушкарац.

"Забрињава ме где је друштво данас када видим шта кружи друштвеним мрежама о томе да је моја мајка мушкарац. И са каквим је то само уверењем речено. Како да се боримо против дезинформација на друштвеним медијима", пита се она.

Британски медиј подсећа да су се Брижит и Емануел упознали у средњој школи када је он имао 15 година, а његова наставница 39, да се романса развила док су припремали представу за школску приредбу. Ученици су приметили да се нешто догађа када су на прослави након успешно изведене представе у локалном ресторану наставница и ученик размењивали нежности.

Када се прочуло о њиховој вези, Макронови родитељи, угледни лекари, исписали су сина из школе и преселили га у Париз. Садашња прва дама описала је својевремено за "Пари мач" да је била уверена да ће Макрон у Паризу наћи девојку својих година, али се то није догодило.

Додала је и да је 10 година одлагала да се уда за свог садашњег мужа због своје деце која су била сличних година као и он. Брижит се удала за Макрона, који је тада био у касним двадесетим годинама, 20 октобра 2007. године, годину дана након развода са супругом Андре-Лујом Озијером. 

image