Свет

Одрадићу 11. септембар: Бајден показао зашто је демократама (и Американцима) боље без њега (ВИДЕО)

Амерички председник шокирао је многе својим коментарима уочи председничке дебате
Одрадићу 11. септембар: Бајден показао зашто је демократама (и Американцима)  боље без њега (ВИДЕО)Getty © Anadolu / Contributor

Амерички председник Џозеф Бајден поново је забрљао, овога пута непримереним коментаром о нападу на САД 11. септембра 2001.

Гафовима склон 81-годишњи лидер најмоћније земље света рекао је новинарима, уочи дебате његове потпредседнице Камале Харис и бившег председника Доналда Трампа, да ће "одрадити 11. септембар".

"Идем на унукин рођендан у Њујорк. Онда ћемо гледати дебату, а сутра ћу одрадити 11. септембар", рекао је он новинарима, мислећи на дан када се обележава терористички напад на САД.

Том приликом су припадници Ал Каиде отели авионе и њима се зарили у зграде Светског трговинског центра у Њујорку и Пентагона близу Вашингтона.

Бајден се после читавог низа гафова и катастрофалног учинка на првој председничкој дебати са Трампом, повукао из трке за реизбор и подржао Камалу Харис, као кандидата демократа.

Колико ће подршка председника који ће остати упамћен по томе да прича са невидљивим/покојним људима, дрема на међународним догађајима, пада низ степенице, са бицикла, остаје да се види.

Његова заменица показала се бољом од њега на ноћашњој дебати, у смислу да је била концентрисана, будна и колико-толико кохерентна.

image