Свет

Маск упозорава: Питање је времена када ће се у САД поновити 11. септембар

Амерички милијардер и власник "Тесле" реаговао је на објаву бизнисмена Вивека Рамасвамија да ће САД отворити пут "још једној трагедији у размерама напада 11. септембра", ако се криза на јужној граници те земље не реши
Маск упозорава: Питање је времена када ће се у САД поновити 11. септембарwww.globallookpress.com © Dominika Zarzycka/Keystone Press Agency

Амерички милијардер и власник "Тесле" Илон Маск оценио је да је питање времена када ће се, због прилива миграната у Сједињене Државе, поновити терористички напад истих размера као онај на куле близнакиње Светског трговинског центра у Њујорку и зграду Пентагона 11. септембра 2001. године.

Бизнисмен Вивек Рамасвами навео је на Иксу да ће САД отворити пут "још једној трагедији у размерама напада 11. септембра", ако се криза на јужној граници те земље не реши. Према његовим речима, чак и ако само 0,1 одсто илегалних миграната има непријатељске намере, реч је о десетинама хиљада потенцијалних нападача.

"Само је питање времена", написао је Маск у коментарима на Рамасвамијеву објаву.

САД бележе рекордне бројке илегалне миграције, при чему су гранични званичници забележили 302.000 илегалних прелазака границе у децембру 2023. године, што је највећи број у једном месецу.

Осим тога, власти су забележиле рекордан број илегалних имиграната у све три године колико је САД предводио Џозеф Бајден.

image