Свет

"Упозорење свим Американцима": Меланија Трамп напала ФБИ због претреса њене виле на Флориди (ВИДЕО)

"Никада нисам замишљала да ће влада Сједињених Држава нарушити моју приватност", рекла је бивша прва дама САД, поводом рације, која се догодила у августу 2022, у њеној породичној вили у Мар-а-Лагу на Флориди
"Упозорење свим Американцима": Меланија Трамп напала ФБИ због претреса њене виле на Флориди (ВИДЕО)© Drew Angerer/Getty Images

Меланија Трамп, супруга бившег америчког председника Доналда Трампа, изјавила је да је амерички Федерални истражни биро (ФБИ) прекршио њено право на приватност током рације, која се догодила у августу 2022, у њеној породичној вили у Мар-а-Лагу на Флориди.

"Никада нисам замишљала да ће влада Сједињених Држава нарушити моју приватност. ФБИ је извршио рацију у мојој кући на Флориди и претресао моје личне ствари", казала је Меланија у видео-снимку објављеном на Иксу.

Осим тога, она је цитирала Четврти амандман Устава САД, који каже да "не сме бити повређено право људи на безбедност личности, домова, докумената и личних ствари и уједно штити људе од задржавања и претреса или заплене имовине од стране владе".

"Ово није само моја прича. Она служи као упозорење свим Американцима, подсетник да се наша слобода и права морају поштовати", упозорила је бивша прва дама.

На видео-снимку су приказане и породичне слике резиденције, где је савезна агенција запленила 11 комплета поверљивих докумената.

Наиме, Трамп и његов правни тим тренутно намеравају да туже Министарство правде због овог догађаја.

У том контексту, адвокат републиканског политичара, Данијел Епштајн, осудио је "злонамерни политички прогон", који је навео бившег председника да "потроши десетине милиона долара на одбрану свог случаја и репутације".

Адвокат је такође довео у питање законитост претреса ,који су извршили агенти службе, као и накнадну и "неуставну" оптужбу против Трампа.

image