Свет

Нови клан Доналда Трампа: Ко је "ин", а ко "аут"?

Бивши председник САД формира нови тим сарадника, у коме ће његова породица поново играти централну улогу
Нови клан Доналда Трампа: Ко је "ин", а ко "аут"?© Photo by Michael M. Santiago

Судбоносна америчка изборна година бившем председнику Доналду Трампу, који се креће на релацији кампања–судница, за сада добро иде и чини се да свиће зора над његовим другим мандатом, о чијим изгледима се већ усхићено расправља широм света, пише немачки "Билд". 

Трамп формормира нови тим у коме ће његова породица поново играти централну улогу. У новом Трамп клану неки се успињу на лествици, а неки бивши сарадници задржани су на клупи. Ко је, дакле, "ин", а ко "аут" у 2024. години?

Ове сезоне "чудо од детета" у Трамповом тиму је свакако његова снајка Лара Трамп (41), бивши ТВ продуцент и коментатор "Фокс њуза", који је од 2014. у браку са Трамповим сином Ериком (40), од сада ће повлачити конце као копредседавајућа у највишем партијском Републичком националном комитету (РНЦ).

Ларин успон је изузетан, пише немачки лист. Према Трамповом бившем адвокату Мајклу Коену, у почетку се никоме у породици Трамп није нарочито допадала, али  након претходне саветничке улоге у Белој кући, "она сада ужива Доново пуно поверење".

Трампова супруга Меланија (53) би, процењује се, могла поново да буде важан играч у предстојећој кампањи и потенцијалном мандату. Бивша манекенка је недавно на гламурозној гала вечери у Мар-а-Лагу са мужем била приснија него икада, а верује се да је она једина особа у ужој породици чије савете бивши председник слуша. 

Трампов син Барон (17) познат због своје висине и као "Трампова кула", све се чешће појављује у јавности. Иако се током школовања држао подаље од медија и политике, уколико његов тата поново постане председник САД, дечко кога многи Трампови обожаватељи виде као нову наду "политичке династије Трампа" могао би да има прилично важну улогу. 

Трампови синови из првог брака, Доналд млађи (46) и Ерик, наставиће непромењено рад у предизборној машини свог оца, бранећи га од политичких противника и водећи послове у породичној компанији за некретнине "Трамп организације".

У политичку пензију, са друге стране, одлазе некадашњи истакнути играчи, ћерка Иванка (42) и њен супруг Џаред Кушнер (43), који су се повукли у вилу у близини Мајамија и "немају жељу да се врате у вашингтонски политички змијарник". 

Трампова ћерка из другог брака Тифани (30) ни ове године не би требало да игра нарочито важну улогу и очекује се да ће само повремено појављивати у предизборној кампањи. Адвокат која је у браку са бизнисменом и наследником либанско-америчког милијардера Мајклом Булосом (26), свакако остаје саставни део сваког породичног састанка, закључује "Билд".

image