Свет

Ердоган поручио Мицотакису: Турска и Грчка могу да предузму одлучне кораке ка будућности

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и грчки премијер Киријакос Мицотакис разговарали су у седишту УН о односима Турске и Грчке, као и регионалним и глобалним питањима
Ердоган поручио Мицотакису: Турска и Грчка могу да предузму одлучне кораке ка будућностиwww.globallookpress.com © Turkish presidency Office

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас, током сусрета са грчким премијером Киријакосом Мицотакисом на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, да Турска и Грчка могу да предузму одлучне кораке ка будућности на основу добросуседства и да ће јачање дијалога између две земље и деловање у складу са принципима Атинске декларације бити од обостране користи.

Ердоган и Мицотакис разговарали су у седишту УН о односима Турске и Грчке, као и регионалним и глобалним питањима, пренела је Анадолија.

Турски председник је рекао да израелски напади у различитим регионима, посебно у Појасу Газе, циљају на невине цивиле, као и да постоји ризик да се криза прошири на регион и да је важно извршити притисак на Израел да омогући достављање хуманитарне помоћи Гази без икаквих препрека.

Одлучено је да се састанак Савета за сарадњу на високом нивоу Турске и Грчке одржи у Турској у првим месецима 2025. године.

image