Свет

Отворени пламен достиже 50 метара висине: Експлозија на гасоводу између Литваније и Летоније (ВИДЕО)

У близини нема стамбених зграда, али нико не зна са које удаљености ће бити потребно евакуисати становнике", рекли су званичници
Отворени пламен достиже 50 метара висине: Експлозија на гасоводу између Литваније и Летоније (ВИДЕО)© Tanjug/CHUVASHIYA BEZ TSENZURY telegram channel via AP

На гасоводу који повезује Литванију са Летонијом у округу Пасвалски у Литванији догодила се експлозија, а према прелиминарним информацијама, нема повређених, јавио је портал ЛРТ позивајући се на полицију.

"У 16:57 часова полиција округа Паневежис пријавила је експлозију на гасоводу у улици Јонишкеле у селу Виенкиемиу. Према прелиминарним подацима, није било жртава", наводи се у саопштењу.

Прецизира се да отворени пламен достиже 50 метара висине. Гинтаутас Гегузинскас, градоначелник региона Пасвали, потврдио је радију ЛРТ ​​да се догодила експлозија на гасоводу високог притиска у близини ауто-пута Пасвалис-Шауљај.

"У близини нема стамбених зграда, али нико не зна са које удаљености ће бити потребно евакуисати становнике", рекао је он.

Према речима Гегузинскаса, специјалне службе раде на лицу места, а саобраћај је привремено обустављен.