Свет

Такер Карлсон: "Суперзликовци" Давоса који не живе исто као ми

Форум не чини "одабрана група људских бића" већ се ради о "бездушним похлепним обожаваоцима новца", поручио познати новинар
Такер Карлсон: "Суперзликовци" Давоса који не живе исто као миwww.globallookpress.com © Lian Yi

Светски економски форум (СЕФ) саветовао је влади Шри Ланке да одустане од модерног ђубрива, а резултат је – земља је банкротирала, завладала је глад. Затим су промовисали Самјуела Банкмана-Фрида и његову криптоберзу FTX, што се испоставило као једна од највећих финансијских превара у модерној историји. Врхунац је сигурно било СЕФ-ово предвиђање да ће ковид блокада током пандемије, како су тврдили, "тихо побољшати градове", а претворила их је у легла незапослености, дроге и криминала.

"То је Светски економски форум, који као да постоји не би ли уништавао националне економије", рекао је водитељ Такер Карлсон у својој емисији на "Фокс њузу", те додао да се СЕФ често описује као група "суперзликоваца", али и подсетио да су твит о добробитима ковид затварања накнадно обрисали.

Такер је с дозом ироније цитирао речи оснивача Форума 84-годишњег Клауса Шваба са овогодишњег састанка у Давосу – да морају да овладају будућношћу.

"Дакле, савладавање будућности је главна ставка на листи обавеза на Светском економском форуму ове године. То је први траг да ови људи не живе истим животом као ми", оценио је Картер.

Бивши амерички државни секретар 80-годишњи Џон Кери поручио је из Давоса да већина људи не разуме да су они "одабрана група људских бића", што им даје за право да разговарају и одлучују о спасавању планете, на шта Такер одговара да се заправо ради о "бездушним похлепним обожаваоцима новца".

"Фоксовом" водитељу засметале су и речи конгресменке с Флориде Марије Салазар, односно то што се залаже за амнестију десетине милиона страних држављана који живе у САД илегално.

"Закључак ове године на СЕФ-у је да људи који нису на Светском економском форуму имају превише слободе говора, превише лоших идеја, превише лудости и превише прилика за разговор", оштар је био Такер.

image