Свет

Карлсон: Зеленски, менаџер стриптиз клуба, тражи паре и смену власти у Русији

Шта је оправдање за давање новца Украјини, будући да Америка нема ни историјски дуг према тој земљи, ни историјски анимозитет са несовјетском Русијом, упитао је Такер Карлсон
Карлсон: Зеленски, менаџер стриптиз клуба, тражи паре и смену власти у Русијиwww.globallookpress.com © Cliff Owen - CNP/Consolidated News Photos

Владимир Зеленски је "менаџер украјинског стриптиз клуба" који је у Белу кућу дошао да тражи новац и захтева промену режима у Русији, каже водитељ Такер Карлсон у уводном делу своје емисије на "Фокс њузу".

"Баш као што је било у Ираку и Либији и другим пропалим државама. Али, овог пута то раде, у срцу евроазијског копна, пред очима читавог цивилизованог света. Зеленски је више пута позивао на то, и сваки долар који му пошаљемо иде у те сврхе", уверен је водитељ.

Поента посете Зеленског, тврди он, била је да се Американци повинују "менаџеру украјинског стриптиз клуба" и дају му још милијарди из "наше економије која се распада".

То је за највећу земљу на свету, како истиче, понижавајући сценарио.

"Па шта се дешава ако Зеленски победи? Како изгледа хаос који ће уследити? Размишљамо ли о томе? Ко ће обезбедити највећи нуклеарни арсенал на свету када помогнемо Зеленском да сруши руску владу? Ко ће сменити Путина? Чудно, те теме данас нису ни биле на дневном реду, јер то није била поента. Поента данашње посете Вашингтону није била да се свет учини стабилнијим или да се донесу мудре одлуке, а још мање да се помогне Америци. То је увек на дну листе", оштар је новинар.

Карлсон описује и сцену сусрета председника Украјине са америчким сенаторима, истичући да они "стоје и церекају се поред њега у својим ортопедским ципелама". У међувремену, како додаје, Зеленски поред њих позира у уској поло мајици "савијајући се као дизач тегова и покушавајући да изгеда дивље".

"Од када се млади Фидел Кастро појавио у Њујорку у борбеној униформи, остарела лидерска класа ове земље није гласније титрала од одушевљења. Они воле човека у униформи. Какав комад. Тако снажан и одлучан. Погледајте израз лица сенатора Мича Меконела, скоро сте могли да чујете кикот задовољства", подсмева се Карлсон.

Новинар примећује да, у међувремену, ником од сенатора чији гласачи редовно иду у цркву, и не пада на памет да пита Зеленског о рату који он води против хришћанства у Украјини.

"На телевизији нећете чути ни реч о томе да је Зеленски забранио православље у Украјини, заузео цркве и свештенике бацио у затвор. Према Мичу Меконелу, који није излазио из канцеларије од осамдесетих, антихришћански деспотизам је оно што већина републиканаца жели изнад свега", директан је познати новинар.

За њега су апсурдне тврдње да је пораз Путина, како то сенатори кажу, "приоритет број један међу републиканцима".

"Број један? Испред наше сопствене економије? Или нашег сопственог школства? Или испред више од 2.000 младих људи које је прошле године убила дрога фентанил у матичној држави Мича Меконела, Кентакију? Казнити Владимира Путина због тога што је на функцију поставио Доналда Трампа важније је од свега тога, каже Мич Меконел. Границе Украјине су важне. Наши нису битни", огорчен је Карлсон.

Он коментарише и изјаву Бајдена да ће Украјини послати систем "патриот".

"Ово је велика промена у односу на оно што смо чули прошлог месеца. Али то не бисте знали из медијског извештавања. Ваш просечни извештач у Вашингтону воли Зеленског много више него што воли вас. Тако да нико не пита за то", примећује новинар, који подсећа да је реч о огромном заокрету политике.

Пре неколико месеци високи званичник америчке одбране рекао је да нема дискусије о слању "патриота" у Украјину пошто би то значило да и америчке трупе морају бити послате на фронт како би радиле на овом систему.

"Другим речима, морали бисте да водите рат против Русије, који не само да Конгрес није одобрио, већ за који већина Американаца нема ни појма да се дешава. Али сада се то дешава", сматра овај новинар.

Карлсон се осврнуо и на изјаву Зеленског да новац који се даје Украјини "није милостиња, већ инвестиција у глобалну безбедност и демократију".

"Лидер стране владе у дуксу улази у Конгрес Сједињених Држава и почиње да тражи новац. И онда има дрскости да људима који тамо седе, а који му дају десетине милијарди долара више вашег новца, каже да то није добротворна акција, већ инвестиција. Заиста, колико ће нам се вратити од тога? И успут, која је поента тога? Шта је овде циљ? Шта је оправдање за то? Имамо ли историјски дуг према Украјини? Имамо ли историјски анимозитет са несовјетском Русијом? Не и не", јасан је амерички водитељ.

image