Свет

Холандска парламентарна странка: За права педофила, а против "моћи Русије и Кине"

Педофилија је сексуална оријентација са којом се неко рађа, поручују из странке Д66 и позивају владу да је нормализује у школама
Холандска парламентарна странка: За права педофила, а против "моћи Русије и Кине"Getty © Photo by Carl Court/Getty Images

Омладинско крило Холандске демократске партије (Д66) "Младe демократe" објавило је на званичном веб сајту саопштење у којем позива друштво да има више разумевања за педофиле и тражи да се у школама учи како је педофилија још једна "сексуална оријентација".

Д66 је парламентарна странка која у свом програму истиче да се залаже за европске вредности, подршку НАТО-у и "устајање против моћи Русије и Кине". Партија је чланица међународних организација Либерална интернационала и Алијанса либерала и демократа за Европу.

"Педофилија је сексуална оријентација са којом се неко рађа. Постоје велике шансе да педофили падну у дубоку депресију, а многи од њих размишљају о самоубиству", наводи се у прогласу усвојеном на једном од претходних заседања омладинског крила странке.

"Младе демократе" дозвољавају чланство особама од 12 до 30 година и имају огранке у неколико градова широм Холандије.

Омладинско крило Д66 је 2019. године изгласало да би педофилију у школама деци требало представити као сексуалну оријентацију, у оквиру наставног плана и програма, како би они боље разумели "нијансе тог стигматизованог идентитета". 

Тренутно се на веб страници "Младих демократа" налази изјава која имплицира да деца и тинејџери могу да се изјасне као педофили, а организација тврди да такве адолесценте још више погађа "недостатак заједничког идентитета".

Они су такође позвали холандску владу да истражи да ли би "виртуелна дечја порнографија" могла позитивно да утиче на педофиле, зато што је "сексуално злостављање деце импулсиван чин који је најчешће последица потиснутих осећања". 

Без реакције власти

Ни холандске власти, а ни међународне либералне алијансе чија је Д66 чланица, нису реаговале и осудиле захтеве "Младих демократа".

Поред нормализације педофилије, Д66 се гласно залаже за слање оружја Украјини и оснивање специјалног трибунала који би судио Русији у Хагу. 

Како преноси холандски "НЛ Тајмс", једано од чланова Д66 недавно је затражио од владе да Кијеву испоручи авионе Ф-16 и борбена возила пешадије.

"Младе демократе" су се 2017. године залагале за укидање ознака за пол на путним исправама, наводећи да се "не изјашњавају сви као мушкарци или жене, те да постоје људи који одлуче да се неким данима представљају као жене, а другим као мушкарци".

Холандија је 2006. године постала прва држава која је на деци применила лекове за заустављање пубертета зарад промене пола, а холандске институције, научници и јавне личности су се, кроз историју, често залагали за нормализацију педофилије.

Холандски суд је 2006. године одбацио захтев активиста за заштиту права деце да се забрани деловање странке "Братска љубав, слобода и различитост", која је у више наврата захтевала да се старосна граница за пристанак на сексуалне односе спусти са 16 на 12 година, и лобирала за легализацију дечије порнографије и јавно приказивање порнографских садржаја на телевизији. 

Познати холандски социолог, антрополог и некадашњи професор на Универзитету у Амстердаму Герт Хекма бранио је ову организацију и њене захтеве, а писао је у прилог нормализације педофилије. 

У монографији под насловом "Историја сексологије: Између науке и политике", Хекма је нагласио да је холандски покрет за сексуално ослобођење седамдесетих година прошлог века подржавао "мањинске групе, од којих су главне биле транссексуалци, трансвестити, садисти, мазохисти, егзибиционисти и педофили".

"Покушај да се спусти граница за пристанак на сексуалне односе није успео због све веће забринутости феминисткиња", рекао је Хекма. 

image
VV inauguration
banner