Свет

Немачка влада финансира представу о педофилима: Треба имати разумевања

Од државних експеримената у којима се деца без старања дају педофилима на чување до "педо-комисије" за интересе педофила у партији Зелени - која је мрачна веза немачких власти и злостављача деце?
Немачка влада финансира представу о педофилима: Треба имати разумевањаwww.globallookpress.com

Немачка влада и Сенат Берлина ће подржати продукцију представе о "људима које сексуално привлаче малолетници", у којој се педофили приказују као особе које треба сажаљевати и за које треба имати разумевања. 

Представа названа "Прича особе коју сексуално привлаче малолетници" инспирисана је стварним догађајима и ликовима, а протагониста је Адам, млади педофил који се "бори са тиме што га привлаче мала деца". 

У опису представе ,педофилија је дефинисана као "сексуална оријентација" и "поремећај сексуалне преференције", а публика ће контроверзан и узнемирујући комад гледати већ у фебруару.

"Педофил си - шта ти је чинити?"

Представа је заснована на истинитој причи педофила Адама кога је интервјуисао новинар Лук Мелоун.

Мелоун је његовој исповести посветио епизоду подкаста "Овај амерички живот", а такође је објавио чланак у коме је детаљније описивао како је млади педофил конзумирао садржаје дечије порнографије и испитивао шта је то конкретно педофилу привлачно код мале деце. 

Наслов Мелоуновог чланка о Адаму гласио је "Имаш 16 година. Педофил си. Не желиш никога да повредиш. Шта ти је чинити?" и номинован је за престижну националну новинарску награду.

У чланку је детаљно описано како је педофил почео да гледа порнографске садржаје у којима се злостављају деца, а затим се говори о томе како Адама пре свега привлаче "дечаци од три до седам година и девојчице од пет до осам година".

Упитан шта је то што га привлачи код мале деце, педофил је одговорио: "Мало тело, ноге без длака, мале гениталије, такве ствари..."

Мелоуново истраживање је имало за циљ да пробуди саосећање за педофиле, а у њему се чак покрети за права педофила пореде са покретом за права хомосексуалаца.

Немачки експеримент: Педофили старатељи незбринуте деце

Сенат Берлина је кроз историју у више наврата финансирао и подржавао пројекте који су релативизовали злочин педофилије, од којих је најпознатији дубоко узнемирујући "Кентлер експеримент".

Немачки психолог и сексолог Хелмут Кентлер је 1969. године уз подршку Сената Берлина покренуо експериментални програм који је децу без родитељског старања смештао у домове педофила.

Он је, наиме, сматрао да то што педофиле сексуално привлаче деца значи да ће они имати снажну жељу да о њима брину, те је желео да тестира своју теорију да би педофили били добри старатељи и хранитељи. 

"Ови људи су могли да поднесу ове ментално заостале дечаке само зато што су били заљубљени у њих и луди за њима", објаснио је Кентлер 1970.

Програм је, уз пуну подршку владе, функционисао 30 година, а велики број деце је од стране својих педофилских "хранитеља" континуирано доживљавао ужасно сексуално злостављање.

Али се веза немачких власти и педофила, нажалост, тада није завршила. 

"Деца уживају у односима са мушкарцима"

Одељење за омладину, образовање и породицу Сената Берлина је 2022. године подржало отварање ЛГБТ дневних боравака за децу, а члан одбора који је надгледао пројекат био је озлоглашени симпатизер педофила и Кентлеров близак пријатељ, истакнути немачки социолог Рудигер Лаутман.

Лаутман је аутор књиге из 1994. године под насловом "Пожуда за децом: Портрет педофила".

Књига је заснована на интервјуима које је Лаутман водио са 60 мушкараца који су признали да су сексуално злостављали малу децу, првенствено дечаке, а социолог је тврдио да се већина "односа" између мушкараца и деце заснива на међусобној романтичној љубави и да деца уживају у злостављању.

"За мене је врло јасно да постоје везе које не захтевају никакву интервенцију", написао је Лаутман, "Деца се везују за своје љубавнике и могу да их напусте у било ком тренутку ако желе."

"Шпигл": Зелени некада били продужена рука педофила у парламенту

Како пише "Дојче веле", 1968. године у Немачкој су постојале истакнуте политичке струје које су "секс са децом сматрале прогресивним", и које су инсистирале да се укине параграф 176 немачког Кривичног законика, који је криминализовао сексуалне активности са децом млађом од 14 година.

Немачки "Шпигл" је овим поводом писао о "мрачној прошлости Зелених", чији су се чланови осамдесетих година прошлог века у западној држави Северна Рајна-Вестфалија залагали за легализацију "споразумног" секса са децом. 

Зелени, заједно са Социјалдемократама и Слободним демократама, данас чине владајућу коалицију у Немачкој.

"Отприлике 33 године након њеног оснивања, Зелену партију сада прогања поглавље у њеној историји које би многи најрадије заборавили. Ниједна политичка група у Немачкој није промовисала интересе мушкараца – педофила тако чврсто као еколошка партија. Средином 1980-их, Зелени су практично били продужена рука педофилског покрета у парламенту", писао је немачки лист 2013. године.

"Шпигл" је тада открио да су се интереси педофила појављивали у партијским резолуцијама, меморандумима, па чак и извештајима партијског благајника, зато што партија, своје сада заборављене колеге није подржавала само политички, већ им је пружала и финансијску подршку.  

Педофили су били чланови Зелених од самог оснивања партије, пише "Шпигл", али данас људе који су били присутни на свакој партијској конвенцији и тврдили да је педофилија "људско право" нико не спомиње.

У марту 1980. године Зелени су одржали своју другу националну конвенцију у југозападном граду Сарбрикену, где су одобрили програм који се супротстављао "дискриминацији сексуалних аутсајдера", а на конвенцији је успостављена и "педо-комисија" која се посебно бави интересима педофила.

"Ово је за Зелене велика срамота, будући да се ниједна друга немачка партија не ослања толико на тврдњу да је на правој страни морала", закључио је својевремено немачки лист.

image