Свет

Израел гађао сиријске положаје у Хомсу

Израелска војска је одбила да коментарише извештај о последњем нападу у Сирији, трећем од четвртка, док сиријско Министарство одбране наводи да су у ваздушном нападу погођени истурени положаји
Израел гађао сиријске положаје у Хомсуwww.globallookpress.com © © Ammar Safarjalani

Израел је гађао истурене положаје у сиријској провинцији Хомс у нападу у недељу рано ујутру, саопштило је сиријско Министарство одбране, док су западни обавештајни извори рекли да су напади погодили низ ваздушних база у централном региону земље у којој се налазе ирански кадрови.

Израелска војска је одбила да коментарише извештај о последњем нападу у Сирији, трећем од четвртка и само дан након другог напада у петак у којем је убијен официр иранске Револуционарне гарде, пренео је Ројтерс.

Израел је покренуо "ваздушну агресију из правца северозападног Бејрута гађајући неке истурене положаје у граду Хомсу и његовој околини у 00:35 сати", саопштило је сиријско Министарство одбране у државним медијима.

Два западна обавештајна извора која су желела да остану анонимна рекла су да су ракетни удари били усмерени на ваздушну базу Т4 која се налази западно од древног града Палмире и аеродром Ал Даба, у којој је, према њиховим наводима, стационирано иранско војно особље заједно са борцима из либанског Хезболаха.

Сирија негира наводе Запада и Израела да Иран, чији највиши војни званичници често посећују Сирију, има велико војно присуство у земљи.

Сиријски војни извор је за државне медије рекао да су удари проузроковали одређену материјалну штету при чему је повређено пет војника.

image