Свет

Петоро погинулих у Дамаску након израелског ракетног напада

У ракетном нападу погођена зграда у густо насељеном делу града, недалеко од центра
Петоро погинулих у Дамаску након израелског ракетног напада© Tanjug/SANA via AP

Петоро људи је погинуло је у ракетном нападу израелских снага на сиријску престоницу Дамаск, након што је израелска ракета погодила зграду у дистрикту Кафр Суса.

"Петоро људи је погинуло у израелској агресији", рекао је извор из сиријског министарства здравља, преносе "РИА Новости".

Како наводи "Ројтерс", погођена зграда се налазила у густо насељеном делу града недалеко од самог центра, а у њеној близини се наводно налазило и "велики и добро чувани комплекс снага блиских Ирану".

"(Ракетни удар) је довео до штете на више цивилних зграда и направио материјалну штету у деловима Дамаска и његовом окружењу", рекао је извор близак сиријским оружаним снагама.

Није познато да ли је мета израелског ракетног удара била нека конкретна особа.

Један од вођа Хезболаха, шиитске организације блиске Ирану коју Израел сматра за терористичку, убијен је у бомбашком нападу у дистрикту Кафр Суса 2008. године.

Израелске снаге већ више од деценије спроводе ударе на мете у Сирији за које сматрају да су повезане са проиранским групама, али ретко прихватају одговорност за такве акције, подсећа "Ројтерс". 

image
VV inauguration
banner