Свет

Излазна анкета: Реформистичка коалиција Кирила Петкова највероватнији победник избора у Бугарској

Уколико се потврде излазне анкете, колаиција на чијем челу је Петков добиће мандат да формира владу
Излазна анкета: Реформистичка коалиција Кирила Петкова највероватнији победник избора у Бугарскојwww.globallookpress.com © IMAGO/www.imago-images.de

Реформистичка коалиција коју води бивши премијер Кирил Петков највероватнији је победник данашњих превремених парламентарних избора, показале су излазне анкете агенције "Галуп".

Анкете показују да коалиција партија "Настављамо са променама" и десничарска "Демократска Бугарска" имају 25,3 одсто, док ГЕРБ, бившег премијера Бојка Борисова, има 24,7 одсто, пренео је АП.

Иницијални резултати се очекују у понедељак, али би могло да прође неколико дана пре него што се објаве званични резултати.

Уколико се потврде излазне анкете, колаиција на чијем челу је Петков добиће мандат да формира владу.

Очекује се, међутим, да ће му бити тежак задатак да нађе савезнике и формира већину у скупштини, додаје америчка новинска агенција.

Политички аналитичари су у првим коментарима предвидели да резултати, који се не разликују значајно од претходних ванредних парламентарних избора током протекле две године, могу да доведу до одрживе коалиције, а нису искључили ни могућност нових избора.

image