Свет

"Дејли мејл": Нови Бајденов дипломатски гаф, одгурнуо Сунака

"Амерички председник је одмах по слетању отресао премијера, што су неки протумачили као дипломатску увреду", приметио је британски лист
"Дејли мејл": Нови Бајденов дипломатски гаф, одгурнуо СунакаGetty © Charles McQuillan/Getty Images

Председник САД исказао је непоштовање према британском премијеру Ришију Сунаку током сусрета двојице лидера на војном аеродрому у близини Белфаста, пише лист "Дејли мејл".

"Амерички председник је одмах по слетању отресао премијера, што су неки протумачили као дипломатску увреду", приметио је британски лист.

На снимку који је поделио "Дејли мејл" се види како Бајден кратко поздравља са Сунаком, одгурује га како би салутирао краљевом представнику у округу Антрим, Дејвиду Мекоркела, након чега је загрлио америчку амбасадорку у Великој Британији Џејн Хартли.

Лист наводи да је Сунак доживео "непријатну ситуацију" приликом онога што је требало да буде "посебан тренутак" за британског премијера. 

Тим Џозефа Бајдена је такође био приморан да се правда да амерички председник није "анти-британски" настројен, када га је про-монархистичка Демократска унионистичка партија Северне Ирске оптужила за пристрасност усред Бајденових изјава о својим "ирским коренима", наводи "Дејли мејл".

Бајден од уторка борави у четвородневној посети Великој Британији.

image