Свет

Кијевске власти отвориле случај против верника

Верници који су се данас пробили кроз територију Кијевско-печерске лавре и дошли до запечаћених просторија налазе се под истрагом због хулиганства, јављају из кијевске полиције
Кијевске власти отвориле случај против верникаwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov

Украјинска полиција отворила је случај против верника који су се данас пробили у раније запечаћене просторије Кијевско-печерске лавре због хулиганства, преносе "РИА Новости". 

"Данас, 19. априла, након што су представници комисије Министарства културе прегледали и запечатили једну од зграда Кијевско-печерске лавре, група људи разбила је жалузине које су затварале врата и ушла у просторије. На месту инцидента била је истражна екипа Полицијске управе Печерска, која је извршила увиђај и регистровала прекршаје", рекла је представница локалне полиције Оксана Тишченко.

Подсетимо, раније током дана Савез православних новинара је јавио да је полиција дошла на територију манастира и запечатила одређене просторије за које се касније испоставило да су се у њима налазили људи. 

Верници су се затим пробили у запечаћене просторије и ослободили неколико парохијана и припадника свештенства због чега су верници сада под истрагом.

image