Свет

Није Меган Маркл, него бркати композитор

Велелепну церемонију у Лондону засенио је мистериозан лик у публици
Није Меган Маркл, него бркати композиторwww.globallookpress.com © Christian Behring/Geisler-Fotopr

Велика Британија прошле суботе званично је добила новог монарха – краља Чарлса Трећег. Важан дан за ову државу, као што је често случај са краљевском породицом, пратиле су бројне гласине, али и теорије завере.

Супруга принца Харија, снаја новог краља, Меган Маркл, као што је раније и најављено, није присуствовала крунисању, или ипак јесте?

Велелепну церемонију засенио је мистериозан лик у публици, за коју су многи уверени да је Меган Маркл са периком и вештачким брковима.

Многи корисници друштвених мрежа уверени су да је овај човек са необичном фризуром, импресивним брковима и великим затамњеним наочарима сигурно Меган Маркл, те да је "покушај краљевске породице да их завара био неуспешан".

Међутим, испоставило се да је у питању 79-годишњи композитор из Велса Карл Џенкинс који се након бројних спекулација огласио на друштвеној мрежи ТикТок.

"Разумем да је јавност показала велику заинтересованост за мене и прилично ме је изненадило то што неки људи мисле да сам Меган Маркл. Ја стално изгледам овако, имам овакве бркове од осамнаесте године, тачније шест деценија", рекао је Џенкинс који је 2015. године проглашен витезом због заслуга у музичком раду.

Нагласио је да је присуствовао крунисању јер су музичари на церемонији изводили и његова дела, а том приликом показао је и орден који је тог дана носио, а који му је уручен након што је добио витешку титулу од краљице Елизабете Друге.

@karljenkinsofficial Sir Karl Jenkins sets the record straight on his attendance at the coronation. #fyp#coronation#disguise#karljenkins♬ Jenkins: Adiemus - Karl Jenkins

Џенкинс је добитник бројних признања у земљи и иностранству, а према истраживању из 2011. године, налази се и у групи најизвођенијих живих композитора.

Његова видео-изјава погледана је више од милион пута, а мистерија је на тај начин коначно решена. Ипак, чини се да сви нису у потпуности убеђени да Џенкинс говори истину.

"Никада нисам видео Вас и Меган у истој просторији", гласи један коментар, док је други шаљиво указао на чињеницу да је "то управо оно што би прерушена Меган Маркл рекла".

Британски медији објавили су да је више од 18 милиона људи широм света пратило ТВ пренос церемоније крунисања. Око 2.000 људи добило је позивницу за овај догађај, међу њима принц Хари и Меган Маркл. Месецима су медији и јавност распредали о томе да ли ће њих двоје доћи у Лондон, с обзиром да су годинама у јавној свађи са остатком породице.

Хари је на крају сам дошао у Британију, седео је у трећем реду, није имао формалну улогу у церемонији и није се придружио члановима породице на балкону Бакингемске палате одакле су поздравили окупљени народ. Многи су ове чињенице протумачили као јасан знак да су односи у најпознатијој британској породици још увек на климавим ногама. Меган Маркл је за то време била у породичном дому у Калифорнији, на прослави четвртог рођендана сина Арчија.

image