Свет

Хари и Меган замало страдали у потери папараца

Краљевски одбегли брачни пар истакао је да је ова хајка лако могла да има фаталне последице, вероватно алудирајући на смрт Харијеве мајке, принцезе Дијане
Хари и Меган замало страдали у потери папараца© Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Војвода и војвоткиња од Сасекса и војвоткињина мајка били су актери "замало фаталне" потере аутомобила  у покушају да избегну папараце, изјавио је војводин портпарол а пренео "Гардијан".

Инцидент догодио након што су принц Хари, Меган и Дорија Рагланд отишли са церемоније доделе награда Фондације Жене визије у Њујорку у уторак, 16. маја.

"Немилосрдна потера, која је трајала више од два сата, резултирала је вишеструким сударима у којима су учествовали други возачи на путу, пешаци и два полицајца њујоршке полиције", изјавио је Харијев портпарол.

Нагласио је и да иако познате личности схватају да се јавност интересује за њих, то не би смело да угрози ничију безбедност.

"Ширење таквих фотографија, имајући у виду начин на који су добијене, подстиче веома наметљиву праксу која је опасна за све учеснике", рекао је портпарол.

Краљевски одбегли брачни пар истакао је да је ова хајка папараца лако могла да има фаталне последице, вероватно алудирајући на смрт Харијеве мајке, принцезе Дијане.

Наводно је у потери учествовало шест замрачених возила које су бахато возили неидентификовани људи угрожавајући све око себе – возили су тротоарима, пролазили кроз црвено светло, возили у рикверц једносмерном улицом, те телефонирали и фотографисали током вожње.

Тврди се и да су их у неколико наврата зауставили саобраћајци, али да се потера наставила.

Међутим, портпарол Полиције Њујорка изјавио је да немају информације о поменутом инциденту.

Огласио се и таксиста који је, како каже, возио Харија и Меган десетак минута пре него што су се вратили у аутомобил свог обезбеђења.

Он је за "Вашингтон пост" назвао да то не би назвао хајком и устврдио да се ни у једном тренутку није осећао угрожено док су их јурила два аутомобила.

"Није то било као јурњава колима у филмовима. Били су тихи и деловали су уплашено, али то је Њујорк – безбедно је", цитирао га је овај медиј. 

image