Свет

Браво девојке: Наставник суспендован јер се ученику обратио "у погрешном роду"

Наставник "разорен" пресудом за недолично понашање
Браво девојке: Наставник суспендован јер се ученику обратио "у погрешном роду"Getty © David Silverman / Staff

Наставнику математике који се изјашњава као хришћанин, забрањено је да икада више предаје деци, јер се ученику обратио у "погрешном роду", пише лондонски "Телеграф".

Управа за регулисање наставе (ТРА) пресудила је да се Џошуа Сатклиф (33) није опходио према ученику са "достојанством и поштовањем". Такође је утврђено да није успео да заштити добробит ученика када у комуникацији са девојчицом која се идентификује као дечак није користио жељену заменицу "он".

Сатклиф, бивши наставник математике у једној средњој школи у Оксфорду, признао је да није користио жељене заменице када је похвалио групу ученика током часа математике рекавши: "Браво девојке". Тврдио је да то није било намерно и да се одмах извинио.

ТРА је утврдила да је у разговору са трансродним учеником свесно користио женске заменице у другим приликама док је радио у школи између 2015. и 2018, што је Сатклиф негирао.

Сатклиф је такође проглашен кривим за недолично понашање јер је изразио своје ставове против хомосексуалних бракова када га је ученик испитивао и зато што није "размотрио потенцијални утицај" онога што говори на своје ученике, посебно оне који би могли бити из ЛГБТ заједнице.

Наставник, који се изјашњава као хришћанин, рекао је да је "разорен" пресудом.

image