Свет

Како је "патриот" пао у центру Кијева (ВИДЕО)

Безбедносне камере су забележиле тренутак када олупине америчког "патриота" падају на саобраћајницу у центру Кијева, која је у том тренутку била препуна возила у покрету

Пошто је руска војска пре неколико дана уништила још један амерички "патриот" систем у Кијеву на друштвеним мрежама осванули су снимци са безбедносних камера који су овај удар на украјинске положаје забележиле из другог угла.

Подсећамо, у току ваздушног напада на украјинску престоницу 29. маја дошло је до више удара на објекте Оружаних снага Украјине, укључујући и положај "патриота" у близини аеродрома Жуљани.

На снимцима су забележени тренуци како олупине америчког "патриота" падају на саобраћајницу у центру Кијева, која је у том тренутку била препуна возила у покрету. 

Министарство одбране Руске Федерације је прецизирало да су приликом напада на објекте Оружаних снага Украјине на аеродромима, између осталог, погођена командна места, складишта авиона и муниције.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су тог дана руске трупе уништиле још један амерички ПВО систем "патриот" у Кијеву.

image