Свет

ФБИ забринут за живот доушника који им је открио информације о поткупљивању Бајденових

ФБИ је свог доушника користио у више истражних случајева који датирају још од администрације председника Барака Обаме и за ког се тврди да је "веома веродостојан"
ФБИ забринут за живот доушника који им је открио информације о поткупљивању БајденовихGetty © Mark Wilson

ФБИ се "плаши" за живот доушника који је америчког председника Џозефа Бајдена оптужио за умешаност у криминалну шему подмићивања са страним држављанином, изјавио је члан моћног надзорног одбора Представничког дома.

"Управо сам напустио састанак надзорног одбора. ФБИ се плаши да ће њихов доушник бити убијен ако се открије идентитет, на основу информација које је изнео о породици Бајден", написала је представница Ана Паулина Луна на Твитеру након затвореног брифинга ФБИ-а.

Она је за "Фокс њуз" додала да су бриге ФБИ-а "алармантне и застрашујуће".

Председавајући Одбором за надзор Представничког дома Џејмс Комер и ФБИ нису одмах одговорили на "Фоксов" захтев за коментар.

Недавно је обелодањено да ФБИ поседује документ, образац ФД-1023 од 30. јуна 2020. године, који садржи детаљне информације извора који тврди да је Бајден, док је био потпредседник, био умешан у шему подмићивања од пет милиона долара са страним држављанином, у замену за утицај на политичке одлуке.

Таква врста документа се користи од стране Бироа за информације које потичу од поверљивих извора.

ФБИ је свог доушника користио у више истражних случајева који датирају још од администрације председника Барака Обаме и за ког се тврди да је "веома веродостојан".

Директор ФБИ Кристофер Реј ће због непоштовања Конгреса поводом овог случаја и његовог одбијања да физички преда ФД-1023 образац бити саслушан пред судом. 

"Он још увек покушава да заштити Бајденову администрацију од њене сопствене болесне корупције", рекла је Ана Паулина Луна "Фоксу".

image