Свет

Трамп: Твитер у "сигурним рукама" Илона Маска

Некадашњем председнику САД трајно је суспендован налог на мрежи због "ризика од подстицања на насиље", након протеста у Вашингтону после председничких избора
Трамп: Твитер у "сигурним рукама" Илона Маска© Global look press/ Erin Scott - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Некадашњи председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да је срећан зато што је друштвена мрежа Твитер сада у "сигурним рукама" након што је технолошки могул Илон Маск постао њен нови власник. Трамп међутим није открио да ли намерава да се врати на дотичну друштвену мрежу.

Трамп је изразио мишљење да његова друштвена мрежа Трут соушл "ради и изгледа боље", пренео је Ројтерс. "Ја волим истину", написао је великим словима Трамп у објави на својој платформи.

Трампу је почетком јануара 2021. трајно суспендован налог на Твитеру, због "ризика од подстицања на насиље", након протеста на Капитолу у Вашингтону, изазваних незадовољством изборним резултатима за председника Америка.

Маск је у мају ове године изјавио да ће након што постане власник Твитера вратити некадашњег америчког председника на ту друштвену мрежу. Трамп је, међутим, изјавио да не намерава да се врати.

Након што је званично постао власник те друштвене мреже, Маск је синоћ твитнуо "Птица је ослобођена", алудирајући на заштитни знак Твитера.  

image