Свет

Анкета: Трамп би победио Бајдена на председничким изборима

Резултати истраживања показују да би Трамп победио и актуелну потпредседницу САД Камалу Харис и сенатора из Вермонта Бернија Сандерса
Анкета: Трамп би победио Бајдена на председничким изборима© Tanjug/AP Photo/File

У потенцијалном реваншу Доналда Трампа и Џозефа Бајдена, победу би однео бивши амерички председник, показује истраживање "Њујорк тајмса" и Сијена колеџа.

Када би председнички избори били одржани данас, за Трампа би гласало 45 одсто испитаника, док би Бајдена подржало 44 одсто бирача.

Резултати истраживања показују да би Трамп победио и актуелну потпредседницу САД Камалу Харис и сенатора из Вермонта Бернија Сандерса.

Ова анкета указује и на то да само 39 одсто грађана САД подржава рад Бајденове администрације, док позитивно мишљење о Трампу има 43 одсто Американаца.

И према анкети Фокс њуза, актуелни амерички председник не стоји добро. Наиме, само трећина регистрованих гласача, односно 33 одсто њих би подржало Бајденову кандидатуру за реизбор.

У односу на слично истраживање спроведено у јануару, подршка председнику САД опала је за три процентна поена.

Иначе, овакви резултати истраживања долазе у тренутку када је инфлација у Америци на 40-годишњем врхунцу, али и пред новембарске међуизборе на којима постоји озбиљна могућност да Бајденове демократе изгубе већину у Представничком дому и Сенату. 

image