Свет

Састанак у присуству Путина: У плану разговор Ердогана и Асада

Састанак би могао да буде одржан након завршетка рада на мапи пута турско-сиријских односа
Састанак у присуству Путина: У плану разговор Ердогана и Асада© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Специјални изасланик Русије за Сирију Александар Лаврентијев изјавио је да би председници Турске и Сирије Реџеп Тајип Ердоган и Башар ел Асад могли да одрже састанак у присуству руског лидераа Владимира Путина.

Састанак би могао да буде одржан након завршетка рада на мапи пута турско-сиријских односа, пише "Ал Арабија".

Према његовим речима, процес нормализације сиријско-турских односа развија се сваког месеца и у овом периоду "у току је активан и интензиван рад на активирању мапе пута".

Лаврентијев је напоменуо да ће по завршетку тог процеса "председници бити обавештени о резултатима како би се организовао састанак Ердогана и Асада у присуству руског председника Владимира Путина".

"РИА Новости" су раније јавиле, позивајући се на помоћника иранског министра спољних послова Алија Асгар Хаџија, који предводи иранску делегацију на преговорима о Сирији у Казахстану, да ће Русија, Иран, Сирија и Турска одржати још један састанак на нивоу заменика министара спољних послова на тему односа Дамаска и Анкаре.

image
VV inauguration
banner