Свет

"Псује, виче, егомански аутократа": Сарадници оцрнили Бајдена

Амерички председник је у јануару 2022. године ухваћен како новинара "Фокс њуза" Питера Дусија назива "глупим ку****** сином", а бивши помоћник Џеф Конатон навео је да је као сенатор био "егомански аутократа, одлучан да страхом управља својим особљем", наводи портал "Аксиос"
"Псује, виче, егомански аутократа": Сарадници оцрнили БајденаGetty © Justin Sullivan/Getty Images

Амерички председник Џозеф Бајден своју тешку нарав и темперамент крије иза пажљиво негованог имиџа љубазног ујака који воли наочаре за сунце и сладолед, оценио је портал "Аксиос".

Иако у јавности воли да шапуће како би поентирао, приватно је склон викању, због чега га најближи сарадници најрадије избегавају, наводи амерички сајт.

"Бајден има тако тешку нарав да поједини помоћници избегавају да се насамо састану са њим, док други са собом воде колеге. Његове опомене укључују викање и псовање", пише "Аксиос".

Бајденово понашање иза затворених врата другачије је у односу на "пажљиво негован имиџ љубазног ујака који воли наочаре за сунце и сладолед Авиатор".

Поједини Бајденови сарадници сматрају да би било боље да председник САД повремено покаже свој темперамент у јавности јер наводе да би тиме 80-годишњак ублажио забринутост бирача да је престар за ту функцију.

Објашњавају да до бурних реакција долази јер Бајден воли да испитује своје сараднике о различитим темама, све док не постане сасвим јасно да они заправо не знају одговор на његово питање.

Некима су, како наводе, потребне године како би научили да реагују на Бајденов темперамент који он успешно крије пред очима јавности.

"Аксиос" подсећа да је демократа у јануару 2022. године ухваћен како новинара "Фокс њуза" Питера Дусија назива "глупим ку****** сином", а бивши помоћник Џеф Конатон навео је да је као сенатор био "егомански аутократа, одлучан да страхом управља својим особљем".

image