Свет

Трампа подржава 47 одсто републиканаца, Десантиса 19 одсто

Иако расте подршка бившем првом човеку САД, у хипотетичком реваншу актуелни лидер Џозеф Бајден победио би Трампа на председничким изборима
Трампа подржава 47 одсто републиканаца, Десантиса 19 одстоwww.globallookpress.com © James Borchuck

Доналда Трампа подржава 47 одсто републиканаца, а гувернера Флориде Рона Десантиса 19 одсто њих, показало је ново истраживање популарности кандидата за за председника Сједињених Америчких Држава које су спровели Ројтерс и Ипсос.

Подршка Трампу, у односу на прошломесечну анкету, порасла је за четири одсто, констатовала је агенција.

За бившег инвеститора у биотехнологију Вивека Рамасвамија гласало би девет одсто републиканаца, а за некадашњег потпредседника САД Мајка Пенса – седам одсто конзервативних гласача.

Истраживање је показало и да би у хипотетичком реваншу актуелни лидер САД Џозеф Бајден победио Трампа на председничким изборима.

Бајден има подршку 37 одсто испитаника, а Трамп 35 одсто њих, док 28 одсто Американаца није сигурно за кога би гласало у том случају.

Када је реч о неутралним бирачима, који не подржавају ни демократе ни републиканце, 31 одсто испитаних има позитивно мишљење о Трампу, док о Бајдену позитиван став има 32 одсто њих.

Међу онима који гласају за Демократску партију чак 63 одсто анкетираних сматра да је Бајден (80) превише стар да би био председник.

Ипак, унутар странке Бајден води у односу на другопласираног Роберта Кенедија Млађег – 63 одсто наспрам 15 посто испитаника.

image