Свет

Трамп о Десантису: Не може да победи на изборима, треба му трансплантација личности

Он је нелојална особа, написао је бивши амерички председник на својој друштвеној мрежи "Истина"
Трамп о Десантису: Не може да победи на изборима, треба му трансплантација личности© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Рон Десантис не може да победи на изборима, или прође номинације, јер је гласао да се подрије социјална сигурност, чак желећи да се подигне старосна граница на 70 година или чак више, навео је бивши амерички председник Доналд Трамп.

У објави на својој друштвеној мрежи "Истина" он је навео још неколико разлога због којих сматра да је гувернер Флориде, републиканац Десантис лош или немогућ кандидат.

Како је написао он је "гласао за уништење Медикера (систем здравствене заштите), жестоко се борио и гласао да 'порез на све' буде 23 одсто". У објави Трамп намерно искривљује његово презиме у Десанктус, док је раније о њему неретко писао као о Десанктимонијусу.

"Он је био и остао ученик ужасног носорога Пола Рајана и других којих је превише да бих их набрајао. Такође, очајнички му је потребна трансплантација личности, а колико знам, оне медицински још нису доступне. Нелојална особа", написао је Трамп.

Очекује се да ће гувернер Флориде вечерас да објави да улази у трку за председничке изборе који ће бити одржани 2024. и то, како је објавио Фокс њуз позивајући се на своје изворе, у разговору са Илоном Маском на Твитеру.

image