Свет

Украјински силогизам: Дајте нам више оружја да вам не би долазили мигранти из сиромашних земаља

Ако Европа жели да успори миграционе таласе, који поново расту до нивоа последњи пут виђених 2015. и 2016. године, континент би требало да брзо да више оружја Украјини, рекао је заменик председника украјинског аграрног савета Денис Марчук
Украјински силогизам: Дајте нам више оружја да вам не би долазили мигранти из сиромашних земаљаGetty © Photo by John Moore/Getty Images

Постоји јасна веза између тога колико ће брзо европске државе предати залихе оружја Украјини и колико ће миграната покушати да отпутује у Европу, рекао је заменик председника украјинског аграрног савета Денис Марчук у јучерашњем апелу на "Радију Украјина".

У обраћању европским политичарима, он је рекао да "Украјини треба више система противваздушне одбране и оружја како би одбила непријатеља и учинила га слабијим".

Како је рекао, свет је на ту украјинску потребу веома слабо реаговао.

Тражећи додатне испоруке оружја, високи кијевски званичник је поручио да глад у земљама у развоју покреће масовну миграцију у Европу, а да Русија намерно циља украјинску инфраструктуру за извоз хране која у мирнодопским временима прослеђује милионе тона жита у Азију, Африку и Блиски исток.

"Ако Европа жели да успори миграционе таласе, који поново расту до нивоа последњи пут виђених 2015. и 2016. године, континент би требало да брзо да више оружја Украјини", рекао је Марчук закључивши да ће људи из сиромашних земаља "ићи у просперитетније земље, посебно у Европску унију", те да је у таквим условима "потребно убрзати наоружавање".

Марчук се није осврнуо на истраживање спроведено раније овог месеца које показује да је скоро половина украјинских избеглица у Немачкој изјавила је да жели да остане у Немачкој "заувек" или бар "још неколико година", те да је само 31 одсто анкетираних изјавило је да жели да се врати у домовину по завршетку сукоба.

image