Свет

Бивши оперативац ЦИА: Напали сте Москву уочи прославе Дана победе? Чекајте одговор! (ВИДЕО)

Украјински напад на Кремљ ће имати озбиљне последице по Кијев, јер ће се руско друштво у потпуности ујединити против заједничког непријатеља, каже Лери Џонсон
Бивши оперативац ЦИА: Напали сте Москву уочи прославе Дана победе? Чекајте одговор! (ВИДЕО)www.globallookpress.com © CHROMORANGE / Bilderbox

Украјински председник Владимир Зеленски направио је страшну грешку због напада беспилотним летелицама на Кремљ, рекао је бивши оперативац ЦИА и одсека Стејт департмента за антитероризам Лери Џонсон и додао да ће то ујединити Русију и имати озбиљне последице по Кијев.

"Последњи пут су нацисти урадили овако нешто, а Совјетски Савез је успео да их заустави. Украјинци су направили страшну грешку организујући овај напад", казао је Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал "Џаџинг фридом".

Према његовим речима, украјински напад на Кремљ ће имати озбиљне последице по Кијев, јер ће се руско друштво у потпуности ујединити против заједничког непријатеља, слично као што су се Американци ујединили након напада 11. септембра.

"Не можете да нападате Москву уочи прославе победе над нацистима и очекујете да она остане без одговора", казао је.

Како је навео бивши оперативац ЦИА, украјински председник је овим нападом покушао да ескалира сукоб, намеравајући да испровоцира Русију и да на неки начин доведе до директног укључивања НАТО-а и Сједињених Држава у сукоб.

"Овај напад сигурно ће се вратити Кијеву, пошто Вашингтон дефинитивно није знао за планове Украјине за овај напад", закључио је Џонсон.

image