Свет

Елитни проводаџија: Хилари Клинтон нудила министру из Велса да га упозна са геј пријатељима

Министар Џереми Мајлс каже да није прихватио идеју о "састанку на слепо" јер је мислио да би то био сувишан корак
Елитни проводаџија: Хилари Клинтон нудила министру из Велса да га упозна са геј пријатељимаGetty © Jamie McCarthy

Министар у влади Велса Џереми Мајлс изјавио је да је бивша америчка државна секретарка и кандидаткиња за председника САД и некадашања прва дама Америке Хилари Клинтон, понудила да му посредује у организовању састанка на слепо са геј особом из свог круга пријатеља, преноси Би-Би-Си.

Мајлс је рекао да је на догађају организованом на Универзитету Свонси седео поред Хилари Клинтон и том приликом јој се захвалио што је споменула ЛГБТ права у говору који је одржала, а потом јој је рекао да је он први министар у влади Велса који се отворено изјаснио као геј.

"Питала ме је да ли имам партнера, а ја сам јој рекао да немам. Онда је она врло љубазно понудила да ме упозна са неким од својих пријатеља укључујући и једног светског лидера чије име нећу спомињати. Нисам прихватио јер сам мислио да би то био сувишан корак", рекао је Мајлс.

Мајлс се придружио Лабуристичкој партији са 16 година, пре него што је уписао правни факултет на Новом колеџу у Оксфорду.

Мајлс је одбио да одговори да ли би његов следећи потез у политичкој каријери могао да буде кандидатура за премијера када Марк Дрејкфорд буде поднео оставку пре следећих парламентарних избора у мају 2026.

image
VV inauguration
banner