Свет

Трамп: Америка је марксистичка диктатура Трећег света

Како упозорава бивши председник САД, улог на изборима никад није био већи, а судбина Американаца је у рукама "осветољубивих и корумпираних тужилаца"
Трамп: Америка је марксистичка диктатура Трећег светаwww.globallookpress.com © Rod Lamkey

Бивши, 45. председник САД по реду, Доналд Трамп упутио је драматичну поруку својим присталицама, која почиње констатацијом да су "правда и владавина права у Америци сада и званично мртви."

Трамп је оптужен по 13 тачака оптужнице, укључујући и рекетирање. Он се сада укупно суочава са 91 оптужбом у четири одвојене оптужнице, али тврди да је невин и да су све оптужнице политички мотивисане. Рок за предају, који је одредила окружни тужилац округа Фултон Фани Вилис, истиче 25. августа.

Бивши председник у свом апелу упозорава да су се демократе, подизањем оптужница, отворено умешале у изборе и да покушавају да затворе "свог највећег противника на изборима 2024."

Џозеф Бајден је на националној телевизији претходно најавио овај политички прогон, тврди Трамп, изјавом да ће бити "предузети озбиљни напори" како би спречили да он преузме власт.

Трамп тврди да је постао жртва "лова на вештице". "Наша земља је некада била слободна република", каже Трамп, "у којој су грађани сматрани невиним док се не докаже њихова кривица."

Сада је на месту такве Америке "марксистичка диктатура Трећег света, предвођена неспособним и поквареним тиранином", додаје он, који покушава да судбину Американаца стави у "руке осветољубивих и корумпираних тужилаца."

"Комунизам је коначно стигао до америчких обала, закључује Трамп, додајући да је он неко ко је "решен да спаси своју земљу."

"Улог у изборима никада није био већи", упозорава он, "а наша Република виси о концу."

Упозоравајући да "насилници из `дубоке државе` сада покушавају да га доживотно затворе, Трамп на крају апелује на све Американце да покажу да никад неће предати земљу тиранима.

image