Свет

Да ли ћемо коначно видети Трампа на затворској фотографији? (ФОТО)

Иако су након претходних оптужница Трампу узимали само отиске прстију - власти у Џорџији наводе да ће се према бившем председнику понашати као према било ком другом
Да ли ћемо коначно видети Трампа на затворској фотографији? (ФОТО)Getty © Photo by Mike Stobe/Getty Images

Постоје велике шансе да ће након подизања оптужнице против њега у Џорџији због покушаја да поништи резултате председничких избора 2020. године, бивши председник Америке Доналд Трамп коначно бити фотографисан при хапшењу. 

Његова затворска фотографија, оцењују медији, могла би да постане најпознатија слика тог типа на свету. 

Оптужница подигнута у Џорџији је, подсећамо, четврта кривична пријава против Трампа и друга која га терети да је покушао да промени резултате гласања 2020. године на којима је изгубио од актуелног председника САД Џозефа Бајдена. 

Иако протокол то налаже, те интернетом месецима круже лажне фотографије на којима Трамп у рукама држи препознатљиву плочицу на којој пишу његово име и затворски број, након подизања претходне три оптужнице бивши амерички председник није био фотографисан.

У ранијим оптужницама, Трампу су, како преноси "Јаху њуз", једноставно узимали отиске прстију.

Међутим, шериф округа Фултон у Џорџији Пат Лабат обећао је да ће Трамп бити третиран као и било ко други, и да ће, уколико буде оптужен, прописно бити забележена и његова фотографија.

"Осим ако ми неко не каже другачије, ми следимо наше уобичајене праксе, и спремни смо да фотографишемо оптуженог невезано за његов статус", рекао је Лабат. 

Ипак, фотографија након четврте оптужнице највероватније неће имати тежину коју је могла имати она која је требало да буде усликана после прве (која је у вези са исплаћивањем новца порно звезди Сторми Денијелс), а коју су медијски експерти у то време називали будућом "културном иконом нашег времена" и "кључном сликом 21. века".

image