Свет

Италија: Бивши генерал смењен због критике ЛГБТ популације и феминисткиња

Против бившег генерала покренут је дисциплински поступак након што је објавио књигу "Свет наопачке"
Италија: Бивши генерал смењен због критике ЛГБТ популације и феминисткињаwww.globallookpress.com © Massimo Alberico

Бивши италијански генерал Роберто Ваначи смењен је са места шефа Војно-географског института након што је објавио књигу у којој критикује геј, лезбијску, мигрантску и јеврејску популацију, као и феминисткиње, и биће пребачен на неки други положај у војсци, изјавио је италијански министар одбране Гвидо Крозето.

Још увек није прецизирано о ком положају је реч, преноси Анса.

"Он може да напише књигу и да је представи, али то није тема. Видећемо у наредним месецима и недељама који ће тачно бити његов посао. Ваначи није избачен из Оружаних снага, и као сваки руководилац мора да има посао", рекао је Крозето.

Он је, након што је Ваначи објавио књигу "Свет наопачке", покренуо дисциплински поступак који се завршио сменом Ваначија са места шефа института.

Ваначи је након објављивања књиге постао херој у десничарским круговима и бројне десно оријентисане групе су му понудиле чланство, али је он рекао да за сада жели да настави војну каријеру, наводи Анса.

"Рекао сам генералу Ваначију да ћу се држати правила и дати све гаранције које су му потребне, као што бих урадио и са било ким другим", додао је Крозето.

image