Свет

Захарова: Сада је јасно ко стоји иза званичног Кијева

Према њеном мишљењу, Запад директно утиче на спремност Кијева на преговоре
Захарова: Сада је јасно ко стоји иза званичног Кијеваwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Русија и Украјина не воде конструктивне преговоре од априла, након што Кијев није одговорио на предлоге Москве, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Нема конструктивних разговора, они су завршени у априлу ове године након што смо одговорили на предлог Украјине и поново послали наше предлоге. Даље је све било блокирано", појаснила је Захарова.

Према њеном мишљењу, Запад директно утиче на спремност Кијева на преговоре.

"Сада је јасно ко стоји иза званичног Кијева, они који им испоручују оружје и дају огроман новац, час забрањујући и да мисле о преговорима, час провоцирајући причу о томе да све треба да се решава на бојном пољу, час се поново враћајући на тему преговора, али у контексту оптужби против наше земље да не водимо преговоре", оценила је Захарова.

Претходно је заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко рекао да Москва не преговара са САД о Украјини, пренеле су РИА Новости.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је одбио да коментарише чланак листа "Вол Стрит Џорнал" који је известио о наводним контактима САД и Русије, и рекао да "англосаксонске новине објављују много лажи".

image