Свет

Расел Бренд не може више да зарађује на Јутјубу: Штети нашим корисницима

Ако креаторово понашање изван платформе штети нашим корисницима, запосленима или екосистему, подузимамо мере, поручили су с платформе на којој Бренда прати 6,6 милиона људи
Расел Бренд не може више да зарађује на Јутјубу: Штети нашим корисницимаGetty © Frazer Harrison / Staff

Јутјуб је блокирао могућност зараде на каналу британског глумца, комичара и водитеља подкаста Расела Бренда након оптужби за сексуална злостављања. То значи да Бренд више не може да објављује садржај на тој платформи и тако зарађује.

Одлука Јутјуба да блокира његове изворе прихода односи се на "све канале који би могли да буду у власништву или под управом" Бренда (48), потврђено је за Би-Би-Си.

"Ако креаторово понашање изван платформе штети нашим корисницима, запосленима или екосистему, подузимамо мере", поручили су с платформе на којој Бренда прати 6,6 милиона људи. Комичар и даље може да објављује садржај на Јутјубу, преноси Радио Слободна Европа.

Осим оригиналног, остали канали повезани са Брендом укључујући "Буђење са Раселом", "Остани слободан са Раселом Брендом" и "Фудбал је леп", заједно имају око 500.000 претплатника. С оваквом забраном досад су се сусрели јутјубери Дејвид Добрик и Џејмс Чарлс.

Последњих година, Бренд се окренуо објави видеозаписа о духовности, ставовима против естаблишмента и НЛО-у.

Постоји много различитих начина на које људи могу да зараде на Јутјубу.

Један од најочитијих је приход од огласа. Након што стекну довољно гледалаца, јутјубери могу да активирају огласе пре и током емитовања видеозаписа.

Други начини зарађивања укључују плаћено чланство у каналу, где се људи претплаћују како би видели више садржаја тог јутјубера, као и "супер четови", где гледалац може да плати да би се његова порука истакла креатору.

Али најконкретнији начин на који јутјубери зарађују је кроз спонзорства и сарадње са брендовима.

image