Свет

Американци забранили Такеру Карлсону да интервјуише Путина?

"Знате, покушао сам да интервјуишем Путина, али ме је америчка влада зауставила. Ми не смемо да чујемо глас Путина?! Зашто?", поручио познати новинар
Американци забранили Такеру Карлсону да интервјуише Путина?Getty © Chip Somodevilla

Америчке власти забраниле су познатом америчком новинару Такеру Карлсону, који се прославио критикама на рачун Џозефа Бајдена, да интервјуише руског председника Владимира Путина.

"Знате, покушао сам да интервјуишем Путина, али ме је америчка влада зауставила. Ми не смемо да чујемо глас Путина?! Зашто? Нико није гласао о овом питању", цитира Карлсона швајцарски магазин "Велтвохе".

Америчке власти су деценијама, како наводи, веома агресивно контролисале све медије, многи новинари су застрашени, неки отпуштени због говорења истине.

Новинар сматра да због тога људи не знају "право стање ствари".Карлсон се дотакао и онога што се дешава у Украјини. Он је то назвао "нуклеарним сукобом између две суперсиле".

Сматра да је Американцима било забрањено да сазнају истину. Раније је главна уредница РТ-а и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан изјавила да популарни амерички телевизијски водитељ Такер Карлсон жели да интервјуише руског председника Владимира Путина, те је замолила надлежне да ову информацију пренесу шефу државе.

image