Свет

Откуд лого полиције тзв. Косова на Тајмс скверу у Њујорку?

У кратком видеу који је приказан на чувеном америчком тргу приказан је и лого такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК), уз поруку "Умрети за отаџбину је као да се поново родиш – Африм Буњаку"
Откуд лого полиције тзв. Косова на Тајмс скверу у Њујорку?© Принтскрин Фејсбук/Трафинго

Након јучерашњих немира у Бањској на северу Косова и Метохије, у којима су погинула тројица Срба, као и полицајац Африм Буњак, на Тајмс скверу у Њујорку освануо је кратак видео у ком су се смењивале фотографије са логом полиције тзв. Косова, објавио је "Албанијан пост" не потврђујући аутентичност снимка.

Испод једне од фотографија које су приказане, на којој се, између осталог, види и лого такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК), писало је и: "Умрети за отаџбину је као да се поново родиш – Африм Буњаку". 

"Хвала нашим херојима, 'Косовској полицији'. Живела 'Република Косово'", био је други натпис, који је постављен уз фотографију на којој се види лого такозване Косовске полиције.

Подсетимо, Срби су у ноћи између суботе и недеље, како је рекао председник Србије Александар Вучић, у знак протеста против терора Аљбина Куртија, блокирали мост у Бањској са два теретна возила, након чега је дошло до сукоба са припадницима полиције тзв. Косова током којег је страдао један од припадника приштинских снага.  

На северу Косова и Метохије, у селу Бањска, страдала су тројица Срба са КиМ, а две особе су тешко рањене. 

image