Свет

Кенеди Млађи скептичан према извештају о 11. септембру: Не прихватам званична објашњења

Син бившег америчког државног тужиоца и њујоршког сенатора Роберта Кенедија и братанац председника Џона Кенедија изразио је сумњу у званична објашњења о улози Ал Каиде
Кенеди Млађи скептичан према извештају о 11. септембру: Не прихватам званична објашњењаGetty © Spencer Platt/Getty Images

Кандидат за председничку номинацију Демократске странке Роберт Ф. Кенеди Млађи изразио је скептицизам према званичном извештају о терористичким нападима на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001, рушењу Кула близнакиња и учешћу Ал Каиде у нападима.

"Не прихватам увек званична објашњења", рекао је он у подкасту Питера Бергена, аутора неколико књига о Осами бин Ладену.

На његово питање да ли је Кенеди "попио" званично објашњење 11. септембра 2001. године, донето од стране двопартијске комисије која је закључила да је Ал Каида одговорна за нападе када су авиони улетели у Трговачки центар и Пентагон, док се још један авион срушио у Пенсилванији, Кенеди је рекао да не зна шта се догодило.

"Мислим, разумем шта је званично објашњење, разумем да постоји неслагање. Нисам то разматрао, нисам испитивао. Нисам добра особа за разговор о томе", одговорио је демократа, пише "Гардијан".

"Дакле, сумњате да је Ал Каида одговорна?", поновио је Берген.

Кенеди је потом изнео добро познату теорију завере о рушењу зграде 7 у близини Кула близнакиња која се урушила иако у њу није ударио авион.

"Мислим да би у овој земљи свима требало да буде дозвољено да доводе у питање званичне наративе", закључио је политичар и некадашњи адвокат за заштиту животне средине који је радио на чишћењу реке Хадсон.

У нападима 11. септембра погинуло је 2.977 људи.

image