Свет

Мишел Обама за сат зарадила колико Бајден (званично) за две године

Бивша прва дама Америке за један говор инкасирала 710.000 евра
Мишел Обама за сат зарадила колико Бајден (званично) за две године© Joe Raedle/Getty Images

Један сат говора на сајму технологије у Минхену, Мишел Обама је у понедељак наплатила око 710. 000 евра, што је сума, дупло већа од оне за коју амерички председник Џозеф Бајден "ради" читаве године, сазнаје "Дејли мејл".

Бивша прва дама Америке требало је да пред око 5.000 слушалаца, како овај медиј пише, прича о томе како да "отклоне сумње у себе док разговарају о важности инклузивности и различитости".

Организатори су рекли да је Обама била "на врху листе" људи за које је публика желела да учествују "из године у годину".

"Заиста су се потрудили да је добију и то је један од највећих хонорара које су икада платили", рекао је извор близак тиму организатора годишњег форума "Битс анд Преселс".

По одласку из Беле куће, бивши председнички пар, који је у браку од 1992. године, фокусирао се, попут својих претходника Клинтонових, на зарађивање уносним говорничким ангажманима, али и кроз издавачки уговор са "Пенгвином" вредан 65 милиона долара за њихове мемоаре.

Заједно су основали продукцијску компанију "Хајер граунд", потписавши 2018. године вишегодишњи осмоцифрени уговор са "Нетфликсом".

Прошле године, бивша прва дама организовала је турнеју по шест градова у Америци за своју недавну књигу "Светлост коју носимо", у којој је читаоцима објаснила навике и праксе, ставове и уверења које користи да би превазишла своје страхове.

image