Свет

Уместо у Стразбуру европарламентарци завршили у Дизниленду

Инцидент је оживео некадашње тврдње Маргарет Тачер да је Европски парламент - Мики Маус парламент
Уместо у Стразбуру европарламентарци завршили у Дизниленду© Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Маргарет Тачер једном је, како кажу, Европски парламент назвала Мики Маус парламентом, да би данас, свако ко је имао иоле сумње у те њене речи, био уверен да бивша премијерка Британије није много оманула. Воз пун европарламентараца, уместо у Стразбуру, данас се тако нашао - ни мање ни више него у Дизниленду. 

"Воз који је превозио посланике био је преусмерен на погрешну линију када је стигао на станицу Роиси-Шарл де Гол у Француској. Уместо у Стразбур, грешком је стигао у Дизниленд у Паризу, удаљен 400 километара", пренео је канал БФМТВ.

Сваког месеца, овај воз превози неколико стотина посланика ЕП и њихових колега из Брисела у Стразбур на пленарну седницу Парламента. Тако да овај саобраћајни инцидент итекако иде на руку свима онима који се сећају, и често понављају речи "Челичне лејди", не би ли тако илустровали шта мисле о (не)озбиљности једне од главних институција ЕУ – да је реч само о још једној "фабрици снова".

"Тим Дизниленда", написала је на "Иксу" холандска европска посланица Самира Рафаела уз фотографију којој се види у кафе-вагону.

"Политико" преноси изјаве европосланика који тврде да је међу путницима заблуделог воза владао свеопшти смех због "лудила ситуације", док су се други жалили што у возу нема бесплатних атракција, а сам Дизниленд нису имали времена да обилазе. Да ли су, бар кроз прозор, успели да виде Микија и друге јунаке Дизнијевог света, за сад нико није известио.

"Ми нисмо парламент Микија Мауса", ​​написао је немачки посланик Данијел Фројнд , док се парламентарни помоћник у возу Емануел Фулон, нашалио да би парламент требало да усвоји Дизнијев слоган: "Где се снови остварују".

"Имиџ Европског парламента као перипатетичког циркуса постаје из сата у сат све стварнији", написао је оснивач "Доброг лобија", Алберто Алемано, на "Иксу".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner