Свет

Након климатске конференције, забринути Хари и Меган продужили приватним авионом на Карибе

Војвода од Сасекса је, како су пренели медији, такође најавио да он и његова супруга неће имати више од двоје деце због бриге за животну средину
Након климатске конференције, забринути Хари и Меган продужили приватним авионом на Карибе© Photo by John Phillips/Getty Images

Хари и Меган лете приватним авионом на одмор на Карибима после климатске конференције

Након што су присуствовали конференцији на тему 'како климатске промене штете менталном здрављу деце', војвода и војвоткиња од Сасекса, познатији као забринути климатски активисти Хари и Меган, отпутовали су приватним авионом да се одморе на Карибима.

"Дејли мирор" је известио да је друштвено освешћени пар присуствовао самиту у Њујорку 10. октобра, а затим је већ следећег дана одлетео из Њу Џерсија у Кануан на одмор.

Како се подсећа, приватни авиони сагоревају значајно више горива по путнику, а њихови летови били су дужи од 4.000 миља са процењеном емисијом ЦО2 од 9,6 тона.

Хари је у више наврата истицао своју посвећеност спасавању планете и почетком 2020. године одлетео је из Канаде у Велику Британију како би промовисао пројекат који има за циљ смањење угљеничног отиска људи који често путују авионом.

"Наша амбиција је да трансформишемо путовања и туризам тако да сваки одмор и свако путовање имају позитиван утицај на дестинације и заједнице које се посећују", рекао је портпарол организације која је водила конференцију за "Ивнинг стандард". 

Пре овог спорног излета, Хари је (наравно - приватним авионом) одлетео на догађај који је организовао "Гугл" на Сицилији, а на коме су познате личности упозоравале да је потребна хитна акција како би се помогло животној средини.

Раније 2020. године Хари је искористио интервју у септембарском издању "Вога" како би говорио о "застрашујућим ефектима климатских промена".

Војвода од Сасекса је, како су пренели медији, такође најавио да он и Меган неће имати више од двоје деце због бриге за животну средину.

image
VV inauguration
banner